Fransar

Fransar

På Minko är vi från grunden Lashia utbildade och jobbar med singel och volym metoden, endel av våra anställda är utbildade hos oss på Minko där de har gått en full grundkurs utbildning på 4 dagar med teori och praktisk träning på modell innan de börjar sin trainee tid på salongen.

 

Hur går behandlingen till?

När man kommer till oss är det bra att vara osminkad, har man inte möjlighet till det så får man självklart låna handduk och sminkborttagning. Har du linser så vill vi att du tar ut dom innan behandling och använder glasögon 24h efter ditt besök. Fransstylisten visar dig till din brits och du kommer få 1-2 timmar av avslappning och kanske till och med skön sovstund.  Vi börjar med en konsultation där vi bestämmer form, längd och böj allt efter din egna ögonform och önskemål. Därefter tejpas dina underfransar ned för att undvika att över och underfransarna fastnar i varandra. När vi har bestämt form och tejpat börjar stylisten med sitt kommande mästervärk! Våra extensions läggs en och en på varje egen frans och är gjorda av syntet.  Vi är speciellt noga med att ingen frans sitter ihop med någon annan, separera är vårt ledord! Detta för att skydda ens egna fransar så mycket som möjligt och motverka att ens egna frans dras ut. För de som bokar de färdigutbildade stylisterna så kommer 80-100 fransar på öga sättas beroende på hur många du själv har, bokar du en trainee kommer cirka 50-70 fransar sättas per öga. Behandlingen är garanterat smärtfri och du kommer öppna ögonen som en ny människa!

 

Efter behandlingen?

Det är viktigt att varsamt sköta om sin nya förlängning. Tvätta fransarna regelbundet med fransschampo.

Kamma gärna fransarna varje morgon (är du ny kund hos oss ingår en bra franskam vid första besöket). Gnugga inte ögonen och använd inte oljebaserade sminkborttagningar. Det går att använda mascara men inte vattenfast.  Försök aldrig ta bort dina fransar själv, då kan din egna frans skadas. Kontakta alltid oss!

 

När behöver jag fylla på?

En påfyllning görs vanligtvis mellan 2-5 veckor. Detta är individuellt då alla tappar sina fransar olika snabbt plus att alla har olika växtcyklar på sina fransar. Det vanligaste är att fylla på en länger gång i månaden. Det är värt att poängtera igen att fransförlängning med oss är inget som sliter på sina egna fransar och man behöver inte ”vila” mellan setten.

 

Vad är skillnad mellan single och volume?

Med volume metoden sätts flera tunna små syntetfransar på din egen frans. Även på med denna metod separeras fransarna noga och vi är lika noga här att ingen frans sitter ihop med något annan. Fördelen med volume är att vi får ett tätare resultat och hållbarheten är längre då man inte får ”glapp” när man tappar fransarna på samma sätt som med single. Vi älskar volume, så prova du också!