Vaxning

Sockervax från Body Sugarring

Hot-Legs-Peel-Off-WaxVi har valt att jobba med sockervax och inte det klassiska varmvaxet med remsor.

Varför? För oss är det viktigt att upplevelsen vid en vaxning ska bli så trevlig som möjligt. Med sockervaxet dras hårstrået ut medhårs istället för mothårs. Detta gör att hårborttagningen blir mindre smärtsam och risken för inåtväxta och avbrutna hårstrån försvinner, även inflammerade hårsäckar.

Vi jobbar med vaxet i händerna och en handfull räcker till att vaxa stora områden. Vi slipper spatlar och remsor, allt för att göra det så miljövänligt som möjligt, vilket vi på Minko gillar.

Det passar ypperligt för känsliga hudtyper då det endast innehåller naturliga ingredienser. Som namnet avslöjar innehåller det socker blandat med vatten och citron.

Andra fördelar är att man kan ta kortare hårstrån, endast 2 mm långa. Samt att man håller sig hårfri längre, det är vattenlösligt och fastnar endast på död hud, man får alltså en peeling på köpet, perfekt tycker vi!

Sockervax har sitt ursprung i Egypten och metoden är cirka 4000 år gammal. Den användes för att uppnå silkeslen hud i bland annat Grekland, Indien, Persien, Kina och självklart Egypten. Det var också vanligt att använda honung i vaxet då kallades det sötning. Vi tycker det är häftigt att använda en så pass gammal metod som funkar än idag, prova du också!